Αλκαλική διατροφή

Αλκαλική διατροφή - Your NutritionistΠολλές από τις τροφές που καταναλώνουμε δημιουργούν στον οργανισμό μας ένα όξινο περιβάλλον που επιβραδύνει το μεταβολισμό και απορροφά ενέργεια με αποτέλεσμα να γινόμαστε ποιο επιρρεπείς στις ασθένειες και να παίρνουμε πιο εύκολα περιττά κιλά. Για μια ποιο υγιεινή διατροφή αλλά και για να χάσουμε πιο εύκολα βάρος θα πρέπει να καταναλώνουμε περισσότερες αλκαλικές τροφές και λιγότερες όξινες.

Τα τρόφιμα που είναι αλκαλικά ή όξινα είναι εύκολο να τα κατηγοριοποιήσουμε ως εξής: μπορούμε να πούμε ότι τα όξινα τρόφιμα είναι τα “κακά”, όπως η ζάχαρη, τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα και ακόρεστα λιπαρά, το κρέας, τα γαλακτοκομικά, η μαγιά, τα αεριούχα ποτά, τα πατατάκια, οι σοκολάτες, το αλκοόλ κλπ. Τα “καλά” τρόφιμα όπως τα λαχανικά και οι σαλάτες ανήκουν στις αλκαλικές τροφές.

Τη μεγαλύτερη σύγχυση στη κατηγοριοποίηση αυτή την προκαλούν τα φρούτα, τα οποία παρά τα πολλά θρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες πουν περιέχουν, έχουν και πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη έτσι έχουν όξινη επίδραση στο σώμα μας.

Γιατί όμως πρέπει να τρώμε περισσότερες αλκαλικές τροφές;

Η απάντηση είναι πως το pH του ανθρώπινου σώματος είναι 7.4, δηλαδή ελαφρά αλκαλικό. Για να το διατηρήσουμε σε αυτή την τιμή πρέπει να τρώμε πολύ περισσότερες αλκαλικές τροφές σε σχέση με τις όξινες. Η αναλογία πρέπει να είναι περίπου 80% αλκαλικές και μόνο 20% όξινες.

Πηγή : www.diet4all.gr

Αποκτήστε τώρα το εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα διατροφής βασισμένο στις αλκαλικές τροφές που πρέπει να τρώτε για να χάσετε τα περιττά κιλά σας.

Your Nutritionist ραντεβού

Social Media

    

Your Nutritionist Contact

Ημερολόγιο Φρούτων και Λαχανικών

Μέτρηση σύστασης σώματος

Τεστ Δυσανεξίας τροφίμων